woensdag 29 februari 2012

Let's begin

Van het één komt het ander, dat is me inmiddels wel duidelijk.


Hoi, ik ben Marion en ik ben een verslaafde haakster.
Ieder vrij moment wil ik wel haken. Dus een blog starten en bijhouden, komt eigenlijk niet zo goed uit. Maar ik zou graag mijn verslaving willen delen met de mensen die het interessant vinden.


Hoe is het zo gekomen?
Crochet, het haken.
Ze zeggen wel eens: ieder nadeel heeft zijn voordeel. En vaak is dat ook zo.
In september 2011, toen mijn moeder d'r enkel gebroken had, zat ik ieder weekend bij haar om boodschappen te doen en huishoudelijke klusjes te doen. Dat was natuurlijk geen dagtaak. Wat moest ik verder met de tijd? Zonder computer?
Eerder dat jaar had ik eens een boekje gekocht om leuke figuurtjes te haken. En ook maar een boekje met de basistechnieken haken. Wat wist ik nou van haken? Ik kon alleen maar een sliertje 'losse' haken.
Maar ja, zoals het vaak gaat met dat soort boekjes, ze verdwijnen in de kast. Totdat moeders d'r enkel brak dus. Het weekend daarvoor was er op de verjaardag van mijn neefje Ruben nog over gesproken. Toen kwamen de boekjes uit de kast. Het begin was er. Moeders is meer van het breien maar omdat ze nu toch 6 weken met d'r been omhoog moest zitten, had zij mooi de tijd om het haken eens te gaan leren. Dacht ik. Ze vond het niets en uiteindelijk was ik degene die het toch maar ging proberen.
Eerst maar eens een beetje de basissteken oefenen uit het boekje. Maar ja, dat is niet wat we leuk vinden. Figuurtjes willen we maken. Al na een 2e poging was het 1e gelukspoppetje een feit. Al snel volgden er meer en ook andere figuren.

Nu komt ook een beetje de verzamelaar in me naar boven. Het internet afstruinen naar leuke patronen. Er is echt keus genoeg hoewel veel in het Engels is.


Waarom een blog starten? Natuurlijk om mijn ervaringen etc. te delen met wie het interessant vind en oud-collega's. Vooral die (oud)collega's heb ik blij kunnen maken met mijn probeersels.
Ik ben dol op knuffels maar de mensen die mij kennen, weten dat ik niet nog meer knuffels in huis nodig heb. Dus hebben ze een nieuw thuis gevonden bij (oud)collega's.
Nou dit was het even voor dit moment.
Ik heb een weekje vakantie. Tijd om te haken maar ook om dit soort zaken eens aan te pakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten