zondag 2 september 2012

Haakmiddag in Waalwijk

Zaterdag 1 september 2012 was het dan eindelijk zo ver. De Haakmiddag!
Dat had ik een jaar geleden ook niet kunnen bedenken dat ik naar een Haakmiddag zou gaan.
En toch is het zo. En het is o zo leuk.
Het initiatief is genomen door Nicole via Twitter. Het zou gaan plaatsvinden in Waalwijk.
Tja, vanuit Alphen aan den Rijn niet echt naast de deur. Maar ach, leuk uitje toch.
Tussentijdw werden we op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Zo werd er een goodiebag samengesteld. Er zou iemand komen met wolletjes. We kregen een lunch-overzicht. Als je er voor opgegeven had, moest je een Swap maken. Een wat? Blijkbaar iets maken voor een andere haak-dame en eventueel wat wol/katoen er bij. Werk aan de winkel dus.
Al vrij snel had ik het idee om een zwart/wit pakketje te maken. Zo maakte ik een teenslipper-sleutelhanger, een hoesje voor een pakje zakdoeken, een zakje waar een pakje zeep in kon en beplakte een notitieboekje.

Ach, misschien ook wel leuk om een pakketje te maken voor Nicole. Die heeft er toch best veel tijd in gestoken. Ze heeft het idee geopperd voor de goodiebag. Dus ook voor haar ging ik een pakketje maken. Wel in de kleuren die bij haar passen. Dus nog even goed op haar website gekeken voor de kleuren. Voor haar haakte ik ook een sleutelhanger, zakdoekenhoesje en zeepzakje. Overigens is er in beide pakketjes ook nog chocola gegaan. Heerlijk toch, haken, thee er bij, stukje chocola.
Graag had ik ook iets willen maken voor de goodiebag. Maar waar moest ik de tijd vandaan halen?
Ik kan met geen mogelijkheid iets 20x maken.
Dus besloot ik om wat zakjes met wat lekkere mini Marsjes, Snickers etc. samen te stellen.
Zo heb ik toch mijn bijdrage kunnen leveren.

En zo was het ineens zaterdag 1 september. Het was mooi weer. Niet dat dat erg belangrijk was. We zaten toch binnen. Om iets na negenen stapte ik al in de trein. De reis ging voorspoedig. Trof zowaar een trein met vertraging waardoor ik eerder in Den Bosch kwam dan de planning was. Maar dat geeft niet.
Terwijl ik op de bus naar Waalwijk stond te wachten, meldde ik me nog even aan voor een workshop grof haken om een accubak. Nog iets leuks om naar uit te kijken.
Eindelijk kwam de bus naar Waalwijk. Onderweg voelde ik me net een toerist. Keek mijn ogen uit.
In Waalwijk aangekomen mocht ik nog een kleine wandeling ondernemen naar Dijk12, de plek waar de Haakmiddag gaat plaatsvinden. En zo maakte ik nog een cultureel verantwoorde foto.

En uiteindelijk kwam ik dan aan bij Dijk12. De plek waar het ging gebeuren.

Mooie locatie en heerlijk rustig gelegen. Er kon er trouwens maar 1 de eerste zijn. En dat was ik. Dus ik kon lekker een plekje uitzoeken en voor de thee werd gezorgd. Al vrij snel kwamen de volgende haak-dames. En kon het haakfeest beginnen.
Het was erg gezellig, er werd volop gekletst, tips werden uitgewisseld en elkaars werk werd bewonderd.
De tijd vloog. Het was ook al laat toen we aan de lunch begonnen.
Na de lunch kregen we van Eline Pellinkhof een pakketje. Dat was aan aangename verrassing. Vervolgens ging zij de Swaps uitdelen aan iedereen. Die we daarna uitpakten. Net pakjesavond zo.
De Swap die ik gekregen heb.
Daarna gingen een aantal weer fanatiek aan de haak en andere gingen inkopen doen.
Zo kon je de agenda kopen van Eline. Die agenda ziet er werkelijk fantastisch uit. Echt een lust voor het oog. Zonde om er iets in te schrijven eigenlijk. Haakidee had knoopjes, haakboekjes en wolletjes bij d'r.
Ik had van tevoren al bij Haakidee een bestelling gedaan. Dus dat had ze meegenomen. Ook bij Nicole had ik wat besteld. En van Esther kocht een gehaakte portemonnee. Ik heb daar maar weinig gehaakt. Maar ik heb het wel onwijs naar me zin gehad. Het was super gezellig, leuke mensen ontmoet, veel gelachen, handige tips gekregen, lekker gegeten en gedronken en ging met een hoop leuke spulletjes naar huis.
De fles Taittinger champagne heb ik maar in de koeling laten staan. ;-)


De spulletjes die ik bij Nicole besteld had:
De inhoud van de goodiebag:
En dit is alles wat ik die middag gehaakt heb:
Maar ondanks dat ik weinig gehaakt heb, was het een super middag! Bedankt allemaal.

2 opmerkingen:

 1. Het was idd heel erg gezellig! En haken... ach dat doen we thuis wel weer lol

  Groetjes,
  Wanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was zo leuk, hopelijk echt gauw weer!! En dat haken doen we inderdaad thuis wel. Wat had jij nog veel leuke spullen zeg!! Heel leuk!
  groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen