zaterdag 17 januari 2015

Haakathon voor de Lepra Stichting


Heel Holland haakt Rode Katers op WereldLepraDag 

Op WereldLepraDag (zondag 25 januari) geeft amigurumist DenDennis het startschot voor de Haakathon. Deelnemers uit heel Nederland haken die dag een recordaantal Rode Katers voor het goede doel, de Leprastichting.

Beginners én gevorderden, iedereen is welkom bij de Haakathon. DenDennis (ontwerper van de onweerstaanbaar vrolijke gehaakte beestjes, ook wel amigurumi’s) leert je de beginselen van het haken of je wisselt tips en trucs uit met andere fanatieke hakers.

De opbrengst van de verkochte katers gaat naar creatieve opleidingen voor vrouwen met een handicap door lepra. Lila uit Nepal leerde zo kleding en knuffels naaien. Daardoor heeft ze nu een klein inkomen én een paar nieuwe vriendinnen. Alle deelnemers laten zich bovendien sponsoren door hun familie, vrienden en/of collega’s.

Waarom de Rode Kater?
Jan Kruis, de geestelijk vader van de Rode Kater uit Jan, Jans en de Kinderen, is ambassadeur van de Leprastichting. Hij tekende twee avonturen waarin de bekende stripfamilie in aanraking komt met leprapatiënten, om aandacht te vragen voor deze verminkende vergeten ziekte.

Wat is lepra?
Lepra is een besmettelijke ziekte, die handen, voeten en ogen aantast en op termijn leidt tot ernstige handicaps. 215.000 nieuwe patiënten worden er jaarlijks gevonden en 1,5 miljoen mensen moeten leven met een handicap door lepra. Onnodig! De Leprastichting wil dat lepra niet langer levens verwoest. Wij zorgen voor vroege opsporing, om handicaps te voorkomen. Voor genezing om de keten van besmetting te doorbreken. En voor medische, sociale en (soms) economische revalidatie. Zodat ex-patiënten gewoon weer kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Ik doe mee! Sponsor mij!

Op zondag 25 januari 2015 ga ik meedoen aan het gezelligste haakevent van Nederland, de Haakathon en behalve dat ik de hele dag creatief bezig ben met een haakuitputtingsslag, kom ik in actie voor een goed doel: de Leprastichting.
Lepra is een verwoestende ziekte. De allerarmsten ter wereld worden erdoor getroffen. Ieder jaar komen er wereldwijd 215.000 nieuwe patiënten bij. Help mee om lepra onder controle te krijgen!
Jouw bijdrage maakt direct verschil. Een lepratest kost € 5,- en het opsporen en genezen van een leprapatiënt kost € 50,- 
Ik ga haken voor de allerarmsten van deze wereld: sponsor mij zodat de Leprastichting dit goede werk kan voortzetten. Doneren kan je op: https://www.pifworld.com/en/people/marionuittenbogerd/18631.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten