vrijdag 2 november 2012

KreaDoe 2012

Zoals ieder jaar was de tijd van KreaDoe weer aangebroken.
Echtstudio had een oproep gedaan voor Amigurumi's om te showen op de stand.
Daar wilde ik wel gehoor aan geven. Jammer dat ik alleen maar wat klein spul had om te laten zien.
Reden te meer om voor volgend jaar mijn uiterste best te doen en met een flinke Ami op de proppen te komen.
Nu stond het echter niet in de planning om naar de beurs te gaan. De verleiding daar is zo groot. En waar ik echt niet op zit te wachten is een nieuwe hobby. Ik kom zo al tijd te kort, laat staan als ik nog meer hobby's heb.
Nee, dit jaar zou ik naar de Handwerkbeurs gaan in Ahoy. In de hoop daar veel te vinden voor haken en misschien een beetje breien.
Toen er op de site van Annemarie's Haakblog kaartjes werden weggegeven voor de KreaDoe, heb ik toch maar een poging gewaagd. En maar hopen op het winnen van een kaartje.
Jawel hoor, ik won een kaartje. Daar was ik echt ontzettend blij mij. Stiekem wou ik er toch wel heel graag heen.
Donderdag 1 november was het dan zo ver. Er was behoorlijk slecht weer voorspelt. Gelukkig wist ik droog bij het station te arriveren. Onderweg regende het al. Droog overkomen van station naar de Jaarbeurs zat er helaas niet in.
Binnengekomen bleek dat de beurs nog niet open was. Dus het was wachten tot 10 uur.
Om 10 uur meteen even het bonnenboekje scoren en de shopper op de aankopen in te doen.
Meteen door naar hal 7. Ik ging op zoek naar de stand om te kunnen droogvilten. Die workshop begon om 11 uur. Dus ik had tijd over. Dan maar even toilet opzoeken en daarna boterhammetje nuttigen en het bonnenboekje doorbladeren.
Om 11 uur was het dan tijd om te gaan droogvilten. Kon me er maar geen voorstelling van maken hoe dat in zijn werk ging. Je kon kiezen uit een pinguin of eendje. Ik koos van de pinguin. Het is gewoon van soort wol ronde onderdelen draaien en daarna in vorm prikken en vilten. In gedachte zat ik al aan een voodoopoppetje te denken. Maar hield braaf mijn mond daarover. Totdat iemand anders het hardop zei.
Gelukkig, het ligt dus niet aan mij.
Al met al ben ik er zo'n anderhalf uur mee bezig geweest.
Daarna ging ik door naar het Breiplein. Ik wilde heel graag een mutsje leren breien voor de Innocent-campagne. In januari komen er mutsjes op de Innocent-smoothies. Van ieder verkocht flesje met mutsje gaat 20 cent naar Nationaal Ouderenfonds. Leuke actie toch?
Voor wie ook mee wil doen, kijk even hier
Na een kleine cursus kon ik lekker aan de slag. Ik kon alleen nog maar recht breien en het moest recht/averecht. En zo had ik ineens een mutsje gebreid. Later kwam er nog een pompoentje op en verdween deze in de mutsometer. Als dank kreeg ik een bolletje katoen.

Hoogste tijd om nu eens echt de beurs te gaan bekijken. Snel even bij Echtstudio gekeken om Annemarie en Kim even gedag te zeggen. Het was een 'beetje' een gekkenhuis daar.
Eigenlijk was het overal behoorlijk druk.
En ondanks die drukte dan toch nog een collega tegen gekomen. Althans, zij zag mij.
Bij Pipoos zag ik deze mooie gehaakte taarten.

Natuurlijk werd er ook wat gekocht. Zo heb ik een pakje gripzakjes gekocht voor kleine gehaakte cupcakejes of andere kleine haakwerkjes. Vond 2 mooie glashangers, vond een nieuwe uitdaging in de vorm van Tunisch gehaakte kerstballen, een vilt-pakketje, haakboekjes, 2 kleurboeken. Kleurboeken? Jawel, kleurboeken voor volwassenen. En geloof me, best pittig hoor.
En natuurlijk nog even inkopen doen bij Echtstudio.


Op deze foto staan een paar van mijn Ami's.

Met een volle tas en zeer vermoeide voeten ging ik weer naar huis.
Was een zeer geslaagde dag. Vond het wel wat te druk. Maar ja, daar ontkom je niet aan.


3 opmerkingen:

 1. Wat een leuk verslag om te lezen. En een lieve pinguin heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Ben jij ook al naar KreaDoe geweest?

   Verwijderen
  2. Nee, helaas niet. Wel leuk dus al die foto's en verslagjes te zien!

   Verwijderen