donderdag 11 april 2013

Queen Lotte


Ooit was ik lid geworden van een aantal haakclubs op Clubs.nl. Maar had er nog niet echt iets mee gedaan. Totdat er een foto van een leuk theelichtjehouder voorbij kwam op Twitter. Het bleek toen om een wedstrijd te gaan. Nu was die wedstrijd al lang voorbij maar je kon nog wel het patroon opvragen.
Dus van het 1 kwam het ander. En werd ik geconfronteerd met een nieuwe wedstrijd. Het haken van Lotte. Blijkbaar een figuurtje uit een kinderboek.
Het leek me wel leuk om aan de wedstrijd mee te doen. Dan zit er wel wat druk op de ketel om een project binnen een bepaalde tijd af te maken. En misschien heb ik dat gewoon wel nodig. Er liggen nog stapels onafgemaakte projecten.
Na het patroon opgevraagd te hebben lekker aan de slag, in etappes. Moet wel leuk blijven natuurlijk. Dus gewoon afwisselen met andere projecten.
Omdat het mijn eerste wedstrijd was, had ik geen idee wat precies de bedoeling was. Gaat het om de mooist gehaakte versie, mag je afwijken van het patroon, er je eigen draai aan geven? Geen idee.
Ik had wel een idee in mijn hoofd. Omdat ik nog volop met de babymutsjes bezig was, wilde ik Lotte een mutsje geven. Maar eigenlijk leende het hoofd zich niet zo goed voor een mutsje. Wat nu?
Ik had werkelijk geen idee wat ik er mee aan moest.
Spontaan kwam het idee om iets met het oranje garen te doen wat ik laatst gekocht had.
En voor ik het wist, had ik een sjerp gehaakt. Nou dan gaan we Lotte maar vast voorbereiden op Koninginnedag.

Tijdens de Breidagen in Nieuwegein wist ik een leuk pakket op de kop te tikken om een kroontje te maken. Het patroon was zo gemaakt, dat je voor jong en oud een kroontje kan haken. Dus moest het voor Lotte ook wel lukken. Op zich ging dat ook wel, maar heb zeker 2 toeren minder gehaakt omdat het kroontje anders te hoog zou worden. Vervolgens de kroon verhard met suikerwater. Dus een echt kroontje geworden. Ook maar een vlaggenstok en vlag gehaakt.

Met de knoopster heb ik een armbandje zitten knopen. Dus ze heeft nog een armbandje om ook.
Ze zit nu op de bank, vlag in de hand te wachten op Koninginnedag.

Zelf ben ik zeer tevreden over het resultaat. En ja, ik kan hier zo blij van worden.
Het in elkaar zetten valt niet altijd mee. Ben dan bang om het te verprutsen. Maar dan zie je het beestje in wording op de tafel zitten, dan moet ik toch wel glimlachen.

13 opmerkingen:

 1. ik ken ook geen lotte.. maar ik vind deze lieve hond met kroon en sjerp en vlag erg leuk!!
  langzamerhand zie je overal k(r)oningsdag creaties voorbijkomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er erg leuk uit! En hoe staat het met de petit fours? Al allemaal gehad? Komt er nig een foto van he totaal op de etagiaire?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is helemaal klaar. Hoewel de laatste nog niet eens op het blog staat. Komt er nog aan. Loop nogal achter, haak liever dan dat ik achter de pc zit.

   Verwijderen
 3. Ook alweer een schatteke. Koningin Lotte is waarschijnlijk een onecht kind van Bernhard, maar ze ziet er evengoed leuk uit ;-)
  Het kroontje staat haar beeldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sehr gelungen. Schön mit den vielen Details.

  Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is een beauty geworden hoor. Heel leuk met sjerp en kroontje!

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super leuk, echt helemaal klaar voor koninginnedag! En zo netjes!!

  BeantwoordenVerwijderen