zondag 13 januari 2013

13e Petit Four: mini tulband cake

De 13e al weer. Wat gaat het toch snel. 13 Weken zijn we dus volop bezig met het haken van deze leuke Petit Fours. En nog steeds weet ik het vol te houden om er van ieder 2 te haken.
Het valt niet altijd mee om te bedenken hoe ik de 2e versie ga oppimpen. Maar tot nu toe is het me steeds gelukt. En het mooie is natuurlijk om gewoon in de kast te kijken wat ik aan freubelspullen heb liggen om het daar mee te doen. Dus niet naar de winkel hoeven rennen om maar weer wat aan te schaffen.
Vorig weekend eindelijk een inhaalslag gemaakt met het haken. Ik was een beetje achter gaan lopen op schema. En ook nog eens van schema afgeweken. Zo zat ik lekker deze tulband te haken.
Maar ik kreeg al vrij snel de indruk dat een 2e er niet in zat. Mijn goudkleurige garen was bijna op.
Natuurlijk was het een kleine moeite om op de fiets te stappen en een bolletje garen te gaan halen.
Maar wanneer je er niet op zijn florissant uit ziet (lees haar niet gekamt, joggingbroek aan), dan maar een weekje uitstellen.
Zo had ik ook mooi de tijd om te bedenken hoe ik de 2e versie zou gaan versieren.
Al wachtend op de trein naar huis wist ik het.
Nadat ik zaterdag eindelijk garen had gehaald kon ik weer aan de slag.
Ondanks dat ik wist wat ik wou gaan doen, durfde ik niet zo. Stel dat ik het zou gaan verkloten.
Is toch zonde van het haakwerk. Maar ik heb het toch maar gedaan.
Met de fles lijm heb ik lijntjes getrokken en daar glitter op gestrooid. En vervolgens gouden kraaltjes op de bovenkant gelijmd. Deze kan ook nog prima als kerst Petit Four door eigenlijk.
Nadeel er van was dat wel alles onder de glitter zat. Ondanks dat ik het netjes boven een schaaltje deed strooien. Er valt toch altijd nog iets overtollig glitter af.
Ik was weer een tevreden mens.

4 opmerkingen:

 1. Leuk geschreven! Heel feestelijk dat slingertje glitter over de tulband!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Zo'n tulbandcake zie je volgens mij vaak rond de feestdagen. Dus er dan maar een feestelijk tintje aan gegeven.

   Verwijderen
 2. Erg leuk zo met de glitter. Wel lef dat je het durfde. Zo zelf ook beetje bang zijn dat het mislukt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Ik vond het echt eng om met de lijm en glitter aan de slag te gaan. Maar ja, als het mislukt is het natuurlijk geen ramp. Gewoon een nieuwe haken. Maar het is gelukt. Alles zat wel onder de glitter.

   Verwijderen