zondag 28 april 2013

Oranje-productie

Terwijl ik druk bezig was met het haken van het Koninklijk Paar, bedacht ik nog meer dingen die ik zou kunnen haken. Dus al snel had ik een lijstje gemaakt met de projecten die ik nog hoopte te haken voor Koninginnedag / Inhuldiging.
Dan maar een vrije dag opnemen om zo wat tijd te winnen. Toen ook nog eens een 2-daagse cursus niet door ging, had ik flink wat tijd extra. Helaas kreeg ik wel extra tijd, maar ook extra inspiratie. Dus er werden weer projecten aan het lijstje toegevoegd.
Het grootste project was eigenlijk de tafelloper. Daar moesten een heleboel African Flower-granny's voor gehaakt worden.
Ik heb de loper gehaakt met de bollen Acryl van de Wibra. Dus met naald 4. Voor een loper best grof. Maar op zich ook wel snel klaar. Ondanks dat er 42 granny's gehaakt zijn.
Bracht me wel op het idee om voor Kerst een deken te haken, zij het dan in rood, groen, wit en zwart.
Ook was ik tussendoor een sjaal aan het breien. Met Bravo Big en naald 12. Ging op zich best lekker.
Ik deed gewoon steeds een paar toeren breien en dan weer verder haken.
Vervolgens een roos gehaakt en deze er op bevestigd.
Blijkbaar waren er deze week Koningswuppies te krijgen bij de Albert Heijn. Maar ja, ik doe geen boodschappen bij de AH. Ineens bedacht ik me, ik heb ooit een zakje kroontjes gekocht bij de hobbywinkel. Dus zoeken in de kast, die uitpuilt met hobbyspullen. En ja hoor, daar waren ze.
Oh ja, ik had nog pompoenen van de Hema. Daar zat een flinke oranje pompoen tussen. We gaan gewoon onze eigen Koningswup maken. Maar ja, waar haal ik voetjes vandaan?
Even zoeken in 1 van de haakboeken en daar vond ik wel een geschikt patroon in. Dus de voetjes zelf haken. En zie hier, de zelfgemaakte Koningswup:
Tijdens de Breidagen in Nieuwegein had ik een leuk pakketje op de kop getikt met oranje katoen en een patroon voor een kroontje. Dat kroontje had ik al gehaakt voor Queen Lotte Ik ging er nu 1 voor mezelf haken. Daarvoor gebruikte ik wel weer de oranje acryl van de Wibra. En zie hier, mijn eigen kroon:

(Ik zit toch thuis voor de tv, dus niemand die het ziet) :-)

Het schijnt dat de verkoop van Oranje-artikelen niet echt schokkend is, maar ik was tevergeefs op zoek naar een Oranje-mok. Dan maken we toch een jasje voor een mok. Doe ik niet moeilijk over.
Ik kan mooi in stijl mijn thee nuttigen.
Jasje voor een mok? Dan ook 1 voor mijn telefoon.
Zijn alle projecten klaar? Nee, eigenlijk niet. Op dit moment ben ik nog druk aan het breien.
Of het op tijd af komt? Ik vrees van niet. Maar dan hebben we het wel op tijd af voor Koningsdag 2014.

2 opmerkingen:

  1. hahaha zie je helemaal zitten en lopen door je huis met je kroontje op!! leuk he.. en vind je het gek dat er niet veel oranjesoevenirs verkocht worden.. ahha iedereen is al voorzien van kroontje op de borst.. er zijn er duizenden gehaakt!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo, je mag best trots zijn op al die mooie werkjes. Ik ben vanaf nu volger van jou blog.
    groetjes,
    Ymme

    BeantwoordenVerwijderen